Info SportiefZwanger

Startdatum lessen: dames kunnen zich elk moment aanmelden en kunnen op elk moment meedoen, omdat er niet met echte cursusgroepjes/periodes wordt gewerkt. De nadruk ligt op beweging, dus dames zijn welkom wanneer ze met SportiefZwanger willen starten.

Gemiddeld gaan dames kijken naar zwangerschapslessen rond de 26 weken, maar dames kunnen op elk moment meedoen met de diverse Powermama en SportiefZwanger lessen. Dit omdat de lessen niet in cursusvorm zijn OF gewoonweg de hele zwangerschap en, afhankelijk vanwelk programma, na de bevalling te volgen zijn. Je kunt zeker al eerder starten met welke les dan ook (uiteraard zijn niet alle sporten aan te raden tijdens de zwangerschap, maar daar kun je informatie over opvragen).


Je mag meedoen op een vaste dag/tijd, maar dit is niet verplicht. Het kan zijn dat je een keer niet kan op de dag waarvoor je je in eerste instantie hebt opgegeven. Dat is geen probleem, want dan sla je een weekje over of je komt bij een van de andere lessen. Het is tevens niet verplicht om elke week te komen. Het is uiteraard lekker als je een wekelijks sportmoment kan inplannen en een ritme hierin hebt. Maar het kan voorkomen dat er een keer iets tussenkomt.


Er is geen douchegelegenheid in de sportstudio. De meeste dames komen in sportkleding aan, maar mocht je je willen omkleden, dan is daar wel mogelijkheid toe. Nu ivm de Corona-richtlijnen, komt iedereen gewoonweg in sportkleding.


Je kan een handdoek en een flesje water meenemen. Water mag binnen gepakt worden. Toiletten zijn beschikbaar.


Mocht je een strippenkaart gekocht hebben tijdens de zwangerschap maar je maakt ze niet op, om welke reden dan ook, dan kun je de overgebleven lessen meenemen naar alle small-group lessen die aangeboden worden, zoals de PowerMama les voor bevallen mama's, Core Restore of een andere les. 


Zwangere dames ook meedoen bij de SportiefPilates op woensdag om 20.00uur. Dit is geen zwangerschapspilates, maar een pilatesles die toegankelijk is voor zwangeren. Er kunnen dus ook niet zwangeren meedoen, maar in de les worden eventueel goede opties gegeven voor zwangeren als een bepaalde houding niet meer prettig of te zwaar is. De les is dus geschikt voor zwangere dames die nog een sportieve, actieve en zeker ook relaxte pilatesles willen meedoen. Uiteraard wordt er goed op houdingen gelet en ligt de nadruk op core- en stabiliteitstraining. Er worden soms diverse ademhalingsoefeningen doorgenomen en wordt er afgesloten met ontspanning. 


De SportiefZwanger lessen staat sinds kort onder PowerMama; Zwanger&Bevallen op het lesrooster. Op maandag- en donderdagavond 19.00uur is de les in principe buiten, bij slecht weer of ter afwisseling mogen we weer binnen! Op dinsdagavond 19.00uur is de les in principe binnen, maar bij mooi weer en in overleg kunnen we lekker buiten, achter de sportstudio. De lessen zijn dus toegankelijk voor zwangeren en bevallen mama's.

Benodigdheden:

Benodigdheden:

Comfortabele sportkleding en warme  trui of vest;

Handdoek;

Bidon/ flesje water (of iets anders te drinken)


Er is  omkleedgelegenheid aanwezig, al komen de meeste dames al sportief in hun sportieve outfit.


  Een douchegelegenheid is niet aanwezig.* lesgeld wordt niet geretourneerd: als er nog lessen openstaan, dan mag je deze zeker opmaken na de bevalling, bij elke les die je mee wilt doen (exclusief PersonalTraining).    

Inhoud:


     
Low impact conditie/aerobics oefeningen;


Diverse spierversterkende oefeningen;

 Bekken(bodem)spiertraining;

Houdingsoefeningen;

 Ademhalings- en ontspanningsoefeningen/ coolingdown
Fotogalerij:

Contactformulier:

Naam

Uw e-mailadres

Telefoonnummer

Uw bericht